Välj en sida

Ibland kommer man till en punkt i livet när man måste testa något annat.

En sådan punkt kom jag till hösten 2016. När alla andra åkte till Bokmässan i september stängde jag in mig i mitt rum på kontoret, tog ett djupt andetag och började sedan kolla igenom alla de foton som jag tagit under sommaren. Just sommaren 2016 såg jag motiv var jag än gick. Till och med under joggingrundorna stannade jag och fotade, det var som om jag var tvungen att fånga den form eller den färg som dök upp. Jag visste redan då att jag ville använda dem till något, men inte till vad. Eftersom jag arbetat som grafisk formgivare i mer än 20 år var det enklast att applicera bilderna på tvådimensionella föremål. Det var fantastiskt kul. Det fanns liksom ingen hejd på det när jag väl började och det kändes som att öppna en dörr som varit stängd allt för länge. Produktionen gick snabbt. Till december, när vi hade en julbasar på vårt frilanskontor hade jag kort, block, tygpåsar och brickor till försäljning. Jag var ganska nervös innan, det var lite som att blotta sig. Som väl var gick försäljningen bra och jag kunde andas ut.

Nu är jag i nästa fas. Jag blev mycket generöst blivit erbjuden en hörna i den monter som Görans bokhylla hade på Formex. Här visade jag mina produkter för professionella inköpare. Det var lärorikt att se hur svårt det var att synas i de tre stora mässhallarna och också att se hur andra formgivare jobbar. Nu väntar en fördjupad kreativ process samt produktutveckling.

Jag har massor att lära i denna nya fas av livet. Men det känns som att jag har en spännande och väldigt rolig resa framför mig.

Januari 2017
Caroline Bjurman Holgersson
My Kin

 

 

Share This